Loka – marraskuussa kysymme komedian keinoin, mihin kaikkeen ihminen on rakkauden vuoksi valmis? Entä rahan?

Paljon esitetty ja suuresti rakastettu Mika Waltarin klassikko Gabriel, tule takaisin avaa KUTin esitystaipaleen Tuusulanjärven kulttuurikaramelliksikin ristityllä Krapin Pajalla. Tämä vauhdikas komedia kertoo häpeämättömästä petturista ja hänen palvojistaan, tarina on valitettavan ajankohtainen aina. Näytelmän takana on syksyn 2016 hittikomedian Vaimoni on toista maata työryhmä, eli hauskaa on luvassa!

Kapina Productions

Angerin sisarusten, Kristiinan ja Ulriikan, hillitty elämä pikkukaupungin paperikauppiaina järkkyy perinpohjaisesti, kun kohtelias ja komea kapteeni Gabriel Lindström astelee heidän elämäänsä ja hurmaa molemmat. Sisarentytär Raili seuraa sivusta, kun tätien elämätön elämä ja tukahdutetut haaveet vaihtuvat hetkeksi kauniiseen unelmaan, jossa rakkaus vie jalat alta ja järjen päästä – ja saman tien myös rahat perintötililtä.

Katso maistiainen esityksestä!

Mika Waltari kirjoitti näytelmän vuonna 1945 tilaustyönä ja sen kantaesitys oli samana vuonna Helsingin Kansanteatterissa. Näytelmästä tulikin menestys ja Jukka Kajavan mukaan näytelmä on paras suomalainen tragikomedia! Hauskan esityksen teemat ovat ikuisia. Narsismi, itsekkyys, viattomuus ja rakkauden nälkä, näistä aineksista on syntynyt monia tarinoita. Waltari tiivistää tekstissään aiheen mestarillisesti ja tänäkin päivänä kovin ajankohtaisesti.

Käsikirjoitus Mika Waltari
Ohjaus Seppo Halttunen
Lavastus Mikko Rantanen
Puvustus Sinikka Zannoni
Tekniikka Saku Tamminen
Valokuvat Sami Lamberg ja Sebastian Rosenberg
Graafinen suunnittelu Kalle Tahkolahti
Rooleissa Inka Kallén, Anna-Leena Sipilä, Elina Varjomäki ja Jari Hämäläinen

Katso esityksen teaser!

 

Esitykset Krapin Pajalla ovat päättyneet, kiitos yleisö <3