Pianisti Anu Silvasti ihaili lapsena linja-autorahastajan työtä sillä, silloin olisi aina saanut matkustaa bussilla. Yläasteikäisenä hän halusi tulla pianistiksi, erityisesti säestäjäksi, sillä hän halusi soittaa muiden kanssa. Anu aloitti pianonsoiton 6-vuotiaana muskarissa Lohjan musiikkiopistossa. Innostuksen musiikkiin hän sai seuratessaan serkkunsa ja isosiskonsa musisointia pianolla ja viululla. Hän on opiskellut Helsingin konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa.

Anu on uransa aikana soittanut useissa isoissa musikaaleissa, kuten Svenska Teaternin Kristina från Duvemålassa, Lahden Kaupunginteatterin West side storyssa ja Suomen Kansallisoopperan Oopperan kummituksessa. Tänä vuonna hän on ollut mukana Kansallisbaletin Kalevalanmaa-produktiossa. Hän esiintyy pianistina myös erilaisissa orkestereissa, kuten Sinfonia Lahdessa ja Tapiola Sinfoniettassa sekä, kamarimuusikkona pianotrio Wellamossa ja Tango Triciclossa.

Anu kertoo olleensa aina kova harjoittelemaan ja hän harjoittelee aina tarpeen mukaan, tavallisimmin 1-2h päivässä, silloin kun tarvitsee harjoitella. On myös produktioita joihin hän aloittaa harjoittelun jo kuukautta ennen. Välillä viikonloppuisin harjoitellessa pianon ääressä saattaa vierähtää helposti kymmentuntinen!

Millaista on ollut työskennellä Kultakausi produktiossa Keski-Uudenmaan Teatterilla?

Todella mukavaa! Elina, Jari ja Kalle ovat erittäin ammattitaitoisia, innostuneita ja hauskoja taitajia. Produktiossa musiikki on tärkeässä osassa, se tuntuu merkitykselliseltä. On luksusta saada esittää ja soittaa Halosenniemessä! Ei ole tullut haasteita, vanhan pianon soundikin sopii tähän produktioon. Lempisävellykseksi Kultakausi esityksestä on varmaankin Sibeliuksen Romanssi Des-duuri.

Anun mukaan hyvän pianistin tunnistaa siitä, että hän on hyvä muusikko.

Kapina Oy

Esitykset Halosenniemessä, Halosenniementie 4-6, Tuusula
la 8.9. klo 18
su 9.9. klo 18
to 13.9. klo 18
la 15.9. klo 18
su 16.9. klo 18
la 22.9. klo 18
su 23.9. klo 18
to 27.9. klo 18
la 29.9. klo 18
su 30.9. klo 18
to 11.10. klo 18, huom. esitys KUT, Kultasepänkatu 4, Kerava
su 14.10. klo 15 huom. esitys KUT, Kultasepänkatu 4, Kerava

Lisätiedot esityksestä!