Keski-Uudenmaan Teatterin eli tuttavallisemmin KUT:n taival keskiuusimaalaisten omana ammattiteatterina saavutti 20-vuotisjuhlavuotensa vuonna 2018. Teatteri perustettiin vuonna 1998, joukon teatterialan ammattilaisia toimesta, jotka huomasivat, että alueelta puuttui teatteri. Mukana olivat muun muassa Ilkka Heiskanen, Nicke Lignell, Miia Nuutila, Anu Sinisalo, sekä Ulla-Sisko ja Simo Tamminen. Teatterin ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab vuonna 1999.

20 – vuoden aikana teatteri on tuottanut Keski-Uudenmaan alueelle kaiken kaikkiaan 91 ensi-iltaa, joista 32 kantaesitystä, 17 lastenteatteriesitystä ja 5 tanssiteosta. Toiminta-ajatuksena on alusta saakka ollut tarjota alueen asukkaille ammattiteatteria omissa kotikaupungeissaan.

Juhlavuoden kunniaksi teatteri kutsuu kaikki vuonna 1998 syntyneet nuoret katsomaan näytelmiä veloituksetta. Tempauksen kautta on tavoitteena kasvattaa uutta teatterikävijäsukupolvea Keski-Uudellemaalle. Vuoden aikana nähdään pop up – teatteria eri tapahtumien yhteydessä. Juhlavuosi huipentuu teatterin 20 – vuotisjuhlagaalaan sekä teatterin oman tilan avajaisiin la 1.9. klo 16.30. alkaen Kultasepänkatu 4, Kerava.

Pop up – teatteria ympäri vuoden juhlavuoden kunniaksi

Helmikuu:
Crazy day kerava – tapahtumassa la 10.2. klo 14 pääset hetkeksi taiteen kultakaudelle kun ensimmäinen KUT-20 vuotta pop up – teatteritempaus koetaan Aimo-stagella klo 14!

Maaliskuu:
Autotekniikan ja parisuhdeanatomian monipyöräluisu Ford Fiestan ajolähtö pop up – teatterin muodossa otetaan la 3.3. klo 12 Keravalla!

Huhtikuussa:
Keski-Uudenmaan Teatteri esittää pop up – teatterissa to 26.4. klo 18 Keravan kirjastossa lukuteatterina näytelmää: Vessa on tuollapäin
käsikirjoitus Minoru Betsuyaku
suomennos Kai Nieminen
lukuteatterin rooleissa näyttelijät Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä

Nainen aikoo jättää jäähyväiset maailmalle. Auttamisen halu sotkee kuitenkin hänen suunnitelmansa, kun hän tapaa miehen, jonka liikeidea on omituinen. Pystyykö nainen pelastamaan miehen, tai edes itsensä? Milloin on syytä puuttua toisten asioihin, ja kuka ihme on kolmannen kerroksen Uemura?

Japanilaisen nykykirjailijan, Minoru Betsuyakun Komedia leikittelee terävällä vuoropuhelulla, ihmisten erilaisuudella ja sokealla optimismilla. Vessa on tuollapäin osoittaa, kuinka absurdiksi elämä voi muuttua, kun ihminen räpiköi markkinatalouden aallokoissa. Kuinka pelkästään itsensä ja perheensä elättäminen voi muuttua tragikoomiseksi pyristelyksi. Konkarinäyttelijät Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä pistävät parastaan katsojien iloksi.

Kesto noin 1 h. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Toukokuussa:
Ohjelmaa Järvenpää – päivässä  la 12.5.

Kesäkuussa:
Mimmi-lehmä ja varis ovat mukana Kerava – päivässä su 17.6.

Elokuussa:
KUTin jäsenistön musiikki-iltama Tuusulan Taiteiden yössä sekä Mimmi Lehmä ja Varis – konsertti pe 10.8. Krapin kesäteatterissa.

Syyskuussa:
La 1.9.2018 20-vuotisjuhlagaala.

Lisätiedot tuottaja Niina Juutilainen 044 363 0037 / niina.juutilainen@kut.fi

Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme!