Keski-Uudenmaan Teatterin eli tuttavallisemmin KUTin taival keskiuusimaalaisten omana ammattiteatterina saavuttaa 20-vuotisjuhlavuotensa vuonna 2018. Teatteri perustettiin vuonna 1998, joukon teatterialan ammattilaisia toimesta, jotka huomasivat, että alueelta puuttui teatteri. Mukana olivat muun muassa Ilkka Heiskanen, Nicke Lignell, Miia Nuutila, Anu Sinisalo, sekä Ulla-Sisko ja Simo Tamminen. Teatterin ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab vuonna 1999.

20 – vuoden aikana teatteri on tuottanut Keski-Uudenmaan alueelle kaiken kaikkiaan 91 ensi-iltaa, joista 32 kantaesitystä, 17 lastenteatteriesitystä ja 5 tanssiteosta. Toiminta-ajatuksena on alusta saakka ollut tarjota alueen asukkaille ammattiteatteria omissa kotikaupungeissaan.

Juhlavuoden kunniaksi teatteri kutsuu kaikki vuonna 1998 syntyneet nuoret katsomaan näytelmiä veloituksetta. Tempauksen kautta on tavoitteena kasvattaa uutta teatterikävijäsukupolvea Keski-Uudellemaalle. Vuoden aikana tullaan näkemään myös pop up – teatteria eri tapahtumien yhteydessä, pop up – teatterin ensimmäinen ulostulo tapahtuu 10.2. Keravan Keuda-talolla järjestettävän Crazy day Keravan yhteydessä. Juhlavuosi huipentuu KUTin järjestämään juhlagaalaan syyskuussa 2018.

Juhlavuonna teatterin ohjelmisto on monipuolinen ja mukana on myös ripaus uusia tuulia. Uusintaensi-illassa nähtävä Kultakausi pureutuu Suomen taiteen kultakauden mestarien elämään ja merkitykseen kansallisen identiteetin muotoutumisessa. Vuoden ensimmäinen kantaesitys Exän uus ja vanha tuo lauteille nykyaikaisen uusperhe-elämän koko kirjon – painajainen vai mahdollisuus? Kantaesitys Ford Fiesta yhdistää autotekniikan ja parisuhdeanatomian, nyt tuodaan miehet teatteriin! Juhlakesänä Krapille saapuu pyörremyrskyn lailla Hyacinth Bucket, vähemmän edustavien sukulaistensa kera. Lapsia unohtamatta; Mimmi-lehmä ja varis seikkailevat jälleen Krapin keväässä ja kesässä.

Pop up – teatteria ympäri vuoden juhlavuoden kunniaksi

Helmikuu:
Crazy day kerava – tapahtumassa la 10.2. klo 14 pääset hetkeksi taiteen kultakaudelle kun ensimmäinen KUT-20 vuotta pop up – teatteritempaus koetaan Aimo-stagella klo 14! Lisätietoja tapahtumasta.

Maaliskuu:
Autotekniikan ja parisuhdeanatomian monipyöräluisu Ford Fiestan ajolähtö pop up – teatterin muodossa otetaan la 3.3. klo 12 Keravalla!

Huhtikuussa:
Keski-Uudenmaan Teatteri esittää pop up – teatterissa to 26.4. klo 18 Keravan kirjastossa lukuteatterina näytelmää: Vessa on tuollapäin

käsikirjoitus Minoru Betsuyaku
suomennos Kai Nieminen

lukuteatterin rooleissa näyttelijät Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä

Nainen aikoo jättää jäähyväiset maailmalle. Auttamisen halu sotkee kuitenkin hänen suunnitelmansa, kun hän tapaa miehen, jonka liikeidea on omituinen. Pystyykö nainen pelastamaan miehen, tai edes itsensä? Milloin on syytä puuttua toisten asioihin, ja kuka ihme on kolmannen kerroksen Uemura?

Japanilaisen nykykirjailijan, Minoru Betsuyakun Komedia leikittelee terävällä vuoropuhelulla, ihmisten erilaisuudella ja sokealla optimismilla. Vessa on tuollapäin osoittaa, kuinka absurdiksi elämä voi muuttua, kun ihminen räpiköi markkinatalouden aallokoissa. Kuinka pelkästään itsensä ja perheensä elättäminen voi muuttua tragikoomiseksi pyristelyksi. Konkarinäyttelijät Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä pistävät parastaan katsojien iloksi.

Kesto noin 1 h. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Toukokuussa:
Ohjelmaa Järvenpää – päivässä  la 12.5.

Kesäkuussa:
Mimmi-lehmä ja varis ovat mukana Kerava – päivässä su 17.6.

Elokuussa:
KUTin jäsenistön musiikki-iltama Tuusulan Taiteiden yössä pe 10.8. Krapin kesäteatterissa.

Syyskuussa:
La 1.9.2018 20-vuotisjuhlagaala.

Lisätiedot tuottaja Niina Juutilainen 044 363 0037 / niina.juutilainen@kut.fi

Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme!