Heikki Lundin kirjoittama pienoisnäytelmä kultakauden taiteilijoiden kohtaamisesta on Keski-Uudenmaan Teatterin esityskauden vuonna 2018 avaava teos. Näytelmä on ”hurraa huuto” Rantatien alueen taiteilijoille, KUTin oman uuden sukupolven näyttelijäkaartilla varustettuna. Kyseessä on uusintaensi-ilta teatterin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, KUT on tehnyt vuosien varrella monia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä teoksia juurikin Rantatien alueen taiteilijoista ammentaen.

Kapinaproductions

Sibelius, Schjerfbeck ja Gallén-Kallela. Kultakausi. Keskustelua taiteen syvimmästä olemuksesta itsenäisyytemme ajan alkuhetkillä. Kultakausi vie katsojan 1900-luvun alkuun tapaamaan kolmea taiteilijaa; säveltäjää ja kahta erilaista taidemaalaria. Kultakausi oli aikaa, jolloin taide ja taiteen tekijät antoivat oman panoksensa itsenäisen Suomen syntyyn.

”-Arvostelijat sanovat, että maalaan aina samaa taulua. Ehkä niin on. Minä etsin kadonnutta porttia elämässäni… josta pääsisi vapaaksi…”

”-Minä olen aina halunnut säveltää juuri sinfonioita. Sieltä minä olen porttiani etsinyt.”

Rooleissa nähdään teatterissa pitkään ja ansiokkaasti näytelleen Jari Hämäläisen lisäksi, KUTin uusimpia kykyjä; Elina Varjomäki vakuuttaa Helene Schjerfbeckinä ja Sibeliuksen suuriin saappaisiin astuu Kalle Tahkolahti. Tahkolahti on myös ohjannut näytelmän. Pianistina nähdään Anu Silvasti.

Esityspaikkana toimiva, taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti ja nykyään taidemuseona toimiva; Halosenniemi tuo näytelmään oman tunnelmansa ja tarjoaa katsojalleen hyvinkin autenttisen teatterielämyksen.

Ensi-ilta on Halosenniemessä, Halosenniementie 4-6, Tuusula ke 24.1. klo 18 ja muut esitykset nähdään 4.2. – 30.9. välisenä aikana. Esityksen kesto on noin 50 minuuttia.

Liput ja tiedustelut KUT-toimisto 09-2735 4000 / info@kut.fi / kut.fi / lippu.fi.

Kultakausi ensi-iltaan juhlavuoden kunniaksi