Keski-Uudenmaan Teatterin kutsuu kaikki 20-vuotiaat teatteriin 20-vuotisjuhlavuonna!

Keski-Uudenmaan Teatterin eli tuttavallisemmin KUTin taival keskiuusimaalaisten omana ammattiteatterina saavuttaa 20-vuotisjuhlavuotensa vuonna 2018. Teatteri perustettiin vuonna 1998, joukon teatterialan ammattilaisia toimesta, jotka huomasivat, että alueelta puuttui teatteri. Mukana olivat muun muassa Ilkka Heiskanen, Nicke Lignell, Miia Nuutila, Anu Sinisalo, sekä Ulla-Sisko ja Simo Tamminen. Teatterin ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab vuonna 1999.

20 – vuoden aikana teatteri on tuottanut Keski-Uudenmaan alueelle kaiken kaikkiaan 91 ensi-iltaa, joista 32 kantaesitystä, 17 lastenteatteriesitystä ja 5 tanssiteosta. Toiminta-ajatuksena on alusta saakka ollut tarjota alueen asukkaille ammattiteatteria omissa kotikaupungeissaan.

Juhlavuoden kunniaksi teatteri kutsuu kaikki vuonna 1998 syntyneet nuoret katsomaan näytelmiä veloituksetta. Tempauksen kautta on tavoitteena kasvattaa uutta teatterikävijäsukupolvea Keski-Uudellemaalle. Vuoden aikana tullaan näkemään myös pop up – teatteria eri tapahtumien yhteydessä. Juhlavuosi huipentuu KUTin järjestämään juhlagaalaan syyskuussa 2018. Lue lisää juhlavuoden tapahtumista! 

Juhlavuonna teatterin ohjelmisto on monipuolinen ja mukana on myös ripaus uusia tuulia. Uusintaensi-illassa nähtävä Kultakausi pureutuu Suomen taiteen kultakauden mestarien elämään ja merkitykseen kansallisen identiteetin muotoutumisessa. Vuoden ensimmäinen kantaesitys Exän uus ja vanha tuo lauteille nykyaikaisen uusperhe-elämän koko kirjon – painajainen vai mahdollisuus? Kantaesitys Ford Fiesta yhdistää autotekniikan ja parisuhdeanatomian, nyt tuodaan miehet teatteriin! Juhlakesänä Krapille saapuu pyörremyrskyn lailla Hyacinth Bucket, vähemmän edustavien sukulaistensa kera. Syksyllä tuodaan ensi-iltaan musikaalin toiveista, kunnianhimosta ja ihmisistä ajassa. Lapsia unohtamatta; Mimmi-lehmä ja varis seikkailevat jälleen Krapin keväässä ja kesässä.

Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme!
 

KUTin 20-vuotisjuhlavuosi on täällä nyt!