Lapset ja perhe KUT:n tuotannon ytimessä – mielikuvitusta ja ystävyyttä, perhesuhteita kahden vuosisadan takaa. Juhlavuotemme suomalaisuutta useammasta eri näkökulmasta.

kuva Severi Haapala

Perhe-kunda on Jaakko Juteinin kirjoittama, ensimmäinen suomenkielinen näytelmä vuodelta 1817, jossa kansantarut ja valistusajan rationalismi laulavat toisiaan suohon. Esitys on aikansa moraliteetti ryyditettynä Juteinilaisella huumorilla ja on osana KUTin SUOMI 100 – ohjelmistoa. Näytelmä edustaa suomalaisen teatteritaiteen alkuaikoja, eikä sitä ole vielä koskaan julkisesti esitetty. Katsoja pääsee kokemaan kaksisataa vuotta sitten maassa tavallisen kansan keskuudessa vallinneet arvot ja asenteet. Tämän historiallisen elämysmatkan esityspaikkana toimivat Tuusulan historialliset viljamakasiinit 1800 -luvun alkupuolelta.

Esitys on näyttelijä Anu Sinisalon debyyttiohjaus.

Ohjaus ja koreografia Anu Sinisalo ja Metsälintu Pahkin
Musiikki Petra Poutanen-Hurme
Valokuvat Severi Haapala
Rooleissa teatteri-ilmaisun ohjaajat Heini Inkeri, Maria Malmström, Nelli Enqvist, Sami Ahonen, Tuukka Martiskainen ja Tomi Soikkeli
Tuotantoyhteistyössä Keski-Uudenmaan Teatteri, Kokoteatteri ja Tuusulan kunta.

Esitykset museoiduilla viljamakasiineilla, Kirkkotie 34, Tuusula
ke 5.7. klo 19 ensi-ilta
muut esitykset 7.7. – 22.7.2017

Esityksen kesto noin 40min, ei väliaikaa.

(Huom. 22.7.2017 Kirkon ja Makasiinien parkkipaikat ovat varattu konfirmaatio tilaisuuteen. Ajoneuvonsa voi jättää Päiväkoti Sympaatin parkkipaikoille osoitteeseen kirkkotie 35, Tuusula)

huom. tila on esteellinen.

kuva Sebastian Rosenberg

Mimmi Lehmä ja Varis on lastenteatterin parasta antia, jonka seurassa viihtyy koko perhe. Kyseessä on hauska ja tunnelmallinen näytelmä, joka kertoo omintakeisesta parivaljakosta, jolle sattuu ja tapahtuu. Mimmi Lehmä on päättäväinen laidunten lady, jonka mielestä on aivan tavallista, että lehmä opettelee ajamaan polkupyörää, keinumaan ja tanssimaan balettia. Varis ei ole asiasta aivan samaa mieltä.
Tarina kertoo erilaisuudesta, ystävyydestä ja omien rajojen rikkomisesta, kun miltei kaikki on mahdollista, kunhan vain uskaltaa uskoa unelmiinsa ja kokeilla!

 

 

 

 

Käsikirjoitus ja suomennos Jujja ja Tomas Wieslanderin kirjojen pohjalta Tuija Töyräs
Ohjaus Anna-Leena Sipilä
Musiikki Jussi Hongisto
Pukusuunnittelu Aino Simola
Ompelija Pauliina Sutinen
Valokuvat Sebastian Rosenberg
Juliste Heli Tiensuu
Tekniikka Saku Tamminen
Rooleissa Elina Varjomäki ja Jari Hämäläinen
Esitysoikeudet Draken Teatern

Esitykset Krapin kesäteatterissa osoitteessa Rantatie 2, Tuusula
ma 3.7. klo 18 ensi-ilta
muut esitykset 5.7. – 20.8.2017

Esityksen kesto noin 50min, ei väliaikaa.

Mimmi-Lehmä ja Varis taidenäyttely Krapin Pajalla tuntia ennen esityksen alkua. Tervetuloa ihastelemaan jälkipolvemme kädentyötä! Herkut ennen ja jälkeen esityksen Ravintola Mankelista. 

 

Mimmi-lehmä ja Varis sekä Perhe-kunda ensi illassa 3.7. ja 5.7.