kuva Johanna Hurme

Uudistusmielisen juhlavuoden kunniaksi Keski-Uudenmaan Teatteri toteuttaa tuotantoyhteistyössä Tuusulan kirkon kanssa tanssiteatteriteoksen Sisäinen Linna, jossa päästään tutustumaan naiseen ja nunnaan, joka on vaikuttanut naisten asemaan luterilaisessa kulttuurissa.

Ávilan Teresan (1515-1582) tarina on matka 1500-luvun Espanjaan, inkvisition aikaan. Ávilan Teresan suku oli käännytetty julkisesti Espanjan  inkvisition aikana juutalaisuudesta.  Sen ajan uskonnollisessa kulttuurissa Teresaa vaivasi naisen asema; nainen oli pelkkä synnytyskone. Hän halusi enemmän naisen elämältään ja päätyi näin vaikuttamaan nunnana naisen asemaan. Hänen vaikutuksestaan naiset saivat oikeuden rukoilla hiljaa. Tämä on vaikuttanut myöhempinä vuosisatoina siihen, että nainen on saanut äänen myös yhteiskunnassa. Hänet tunnetiin kauneudestaan, viehätysvoimastaan, johtamiskyvystään sekä ehdottomasta hengellisestä suhtautumisestaan. Sisäinen linna -kirjan hän kirjoitti kahdessa kuukaudessa teokseksi, jonka menetelmiä hyödynnetään nykyisinkin sosiaalialalla, soveltavien taiteiden menetelmissä sekä uskontotieteissä.

Hänen kirjoituksissaan, jotka sisältävät paljon pohdintoja rukouksesta, hiljentymisestä ja ihmisen sisäisestä maisemasta, on nykylukijankin silmissä poikkeuksellisen syvä suhde kehollisuuteen, sensuaalisuuteen ja seksuaalisuuteen. Teresan kuuluisin lause kuuluu näin: ”Älä ajattele paljon, vaan rakasta paljon”. Tanssin, tekstin ja musiikin johdattelemana katsoja pääsee tutustumaan Ávilan Teresan maailmaan.

Metsälintu muurilla 2     ”Sisäinen linna auttaa meitä muistamaan oman kehomme ja sen tärkeyden sekä inspiroitumaan Ávilan Teresan rohkeudesta, päämäärätietoisuudesta ja sisäisestä rauhasta.” -Metsälintu Pahkinen, tanssitaiteilija

Koreografia, konsepti ja tanssi Metsälintu Pahkinen
Valo- ja äänisuunnittelu Severi Haapala
Puvustus  Jaana Haaksiluoto
Tiedotus ja markkinointi Johanna Hurme
Tietoaineksen erityisasiantuntija Teologi Ulla Lumijärvi
1500-luvun kirkkomusiikin erityisasiantuntija Tuula Saarensola/Tuusulan srk

Katsojakommentteja esityksestä:

” Kiitoksia hienosta näytöksestä Tuusulan kirkossa! ”

” Suosittelen ja suorastaan kehotankin kaikkia ystäviäni, tuttujani ja tuntemattomiakin, menkää ja kokekaa tämä tanssiteatteriteos!

Muutaman, erittäin hektisen ja stressintäyteisen viikon jälkeen, tämä esitys tuli kuin tilauksesta. Toimii siis mainiona stressinpoistajana, vink vink.”

” Sisäinen Linna, Huikea tanssiteatteriteos Teresa Avilanin elämäntyöstä. Olen vaikuttunut.”
”Uskoakseni olisi parempi olla sanomatta mitään jäljellä olevista asunnoista, sillä niitä ei voida kuvata”
Nöyrät kiitokseni Metsälintu Pahkinen ”

”Oli vaikuttava esitys.”

”Oli kyllä uskomattoman kiehtova ja vaikuttava esitys! Yllätyin valaistusratkaisusta mutta se toimi. Hienoa työtä myös siltä osin.”

”NIIN hieno esitys! Kiitos!

Lue Teatterinnan mietteet esityksestä tästä!

Koe tanssiteatteriesityksen valmistumisen vaiheet tästä!

Esitys lähtee kiertueelle ja on mahdollista tilata!

Yhteydenotot tilausnäytöksiin liittyen:
Metsälintu Pahkin
0469408731 / metsalintu.pahkin@gmail.com