Keski-Uudenmaan Teatterin Tankki laitettiin ensimmäisen kerran yleisön edellä täyteen
Kesäteatteriamme on harjoiteltu tiiviisti kevään taittuessa kesään. Ensi-iltaan ja odotettuihin ennakkoesityksiin valmistautuessa yleisön ensimmäiset reaktiot ovat tekijöille tärkeitä. Näyttelijät aistivat tunnelmia, ohjaaja ja lavastustiimi varmistavat koko produktion toimivuuden. Yhdessä nähdään, kuinka huoltamon tapahtumat asettuvat näyttämölle.
Perjantaina 2.6. klo 14, tuulisessa ja hyisessä säässä päästiin ohjaajan sanoin ”kesäteatterin ytimeen”. Esityksen pääharjoitusta seurasivat monivuotiset teatterin ystävät niin Sininauhaliitosta kuin myös Krapihovin henkilökunnasta. Vieraat toivotettiin tervetulleiksi ohjaajan sanoin, vilttejä jaettiin ja niin esitys päästi alkamaan.
Näyttämölle on rakennettu 70-luvun tunnelmat, pienimpiä yksityiskohtia myöten. Huojuvat polkupyörät, mopedi ja autonrämä, kahvilan pöytäliinat ja kahvila-apulainen essuineen. Vilénin pariskunta ja aikamiespoika, kylän tanssit ja ohikiitävä moottoritiekin siellä jossain.
Aikamatkaa on pohjustettu hyvin television uusinnoissa. Näistä jaksoista tutut elementit, niin konstaapeli Reinikaisen järkkymätön olemus, rouva Vilénin äärimmäisyyksiin viety kontrolli, niin yritystoimintaan, kuin poikansakin elämään. Sulo Vilénin loputon optimismi ja kylän akkojen turinat. Aito ja niin perisuomalainen kuva menneiltä ajoilta. Mahtaako arki uida vieläkin näin syvissä vesissä suomalaisissa pikkupitäjissä?
kuva Jussi Virkkumaa
Hyvä komedia sai pääharjoituksessamme ansaitsemansa palautteen. Nauruntyrskähdykset niin katsomossa kuin lavallakin kertoivat onnistumisesta. Yleisö tuntee tähtensä! Vuosien varrella tutuiksi tulleet näyttelijät ja ohjaaja tekivät sen, mitä oli odotettukin. Ammattitaitoista komediaa, meille tutuista teemoista. Ajankuvasta, joka useimmalle meistä on niin tuttua ja karhean kaunista.
Krapin kesäteatteri on yksi parhaista kesäteattereista puitteiltaan. Katsomoa on kunnostettu ja teatterin ympärille on jälleen kesään tultaessa rakentunut se palvelukokonaisuus, joka varmistaa todellisen kesäteatterielämyksen. Ruokailuille ja väliaikatarjoiluille, yön yli piipahduksillekin, on Krapilla tarjolla hyviä ja monipuolisia vaihtoehtoja.
Tätä työtä tehdään Krapilla ammattitaidolla. Kesän kiireiden keskellä krapilaiset harvoin itse ehtivät katsomoon, mutta pääharjoitukseen olivat tulleet ennen työvuoronsa alkua ravintolan hengettäret, Päivi Karnamo ja Reija Villanen. ”On tärkeää nähdä ja kokea esitys itse, koska suosituksia kysytään ja mielipiteitäkin tivataan henkilökunnalta paljon.” Kesäteatterikonkarit olivat pukeutuneet sään mukaisesti, kesäistä untuvaa ja villaa runsaasti.
”Hyvät tunnelmat, loistavat esiintyjät ja hahmot. Kyllä saa nauraa!” , kommentoivat Päivi ja Reija.
Bloggaukset:
Tankki laitettiin täyteen ensimmäinen yleisö edellä