Kysy tilausohjelmistostamme!

Tiedustelut ohjelmistomme tilausnäytöksiin liittyen tuottaja Niina Juutilainen  p. 044 363 0037 / niina.juutilainen@kut.fi

Runokonsertti – Karhu Ja Hallatar

Inhimillinen ja koskettava runoesitys tuo lavalle lauluja inhimillisyyden ääreltä. Laulut pohjautuvat lahjakkaan keravalaisen opiskelijan Henri Tissarin runoihin. Laulujen sävellykset ovat tehneet muusikot Altti Uhlenius, Jussi Hongisto ja Heikki Lund.

 

Esiintyjät Sanna Saarijärvi, Jari Hämäläinen ja Elina Varjomäki
Piano Jussi Hongisto
Basso Altti Uhlenius
Rummut Johannes Korpijaakko

 

 

 

Symposion

 Kuohuva vuosi 1904. Kenraalikuvernööri Bobrikoff on vastikään murhattu. Tsaarin sortotoimet Suomessa ovat kiristyneet entisestään. Suomenmielisten taiteilijoiden Symposion-piiri kokoaa voimansa pitkästä aikaa. Herrat Sibelius, Halonen ja Gallén kokoontuvat viettämään piirin nimikkotaulun riehakkaita 10-vuotisjuhlia Kämpin kabinettiin – Axel Gallén oli maalannut kohutun taulunsa vuonna 1894.
Heikki Lundin  kirjoittama näytelmä on viihdyttävä ja vauhdikas kuvaus näiden kolmen herran taiteilijantiestä.

Jean Sibelius – Heikki Lund
Axel Gallén – Jari Hämäläinen
Pekka Halonen – Seppo Halttunen
Tekla Hultin – Anna-Leena Sipilä

 

Vaimoni on Toista Maata

 Tuttu tilanne? Kokoonnutaan yhteen, pitkästä aikaa. Valmistellaan iloista yhteistä iltaa, vaihdetaan kuulumisia, laitetaan ruokaa ja hehkutetaan tulevaa.
Illasta on tulossa ikimuistoinen……mutta ei  ihan odotetulla tavalla. Joukkoon liittynyt uusi tyttöystävä ei puhu, ei pukahda. Mahtaako edes osata suomea? Ulkomaalainen?
Tässä komediassa hillittömät väärinkäsitykset seuraavat toisiaan ja paisuvat ennakoimattomiin mittasuhteisiin. Parisuhteet rysähtelevät nurkkiin voimalla.

Yleisön näkökulmasta kutkuttavan hauskan kriisin keskelle ajautuu
Inka Kallén, Jari Hämäläinen, Kalle Tahkolahti ja Elina Varjomäki.

 

 

Mechelin

 Näytelmä suuresta valtiomiehestä ja hänen katoamisestaan.
Näytelmän kiinnostaviin näkökulmiin kuuluvat sadan vuoden takaisen tilanteen yhtäläisyydet nykyiseen poliittiseen ja erityisesti ulkopoliittiseen tilanteeseen. Näytelmässä toimittajan työhuoneeseen Mecheliniä arvostelemaan tunkeutuvat muun muassa herrat Mannerheim ja Paasikivi.

Käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Lund
Rooleissa Seppo Halttunen, Anna-Leena Sipilä ja Jari Hämäläinen

 

 

 

Sisäinen Linna – Tanssiteatteria Kirkkoihin

 Tanssiteatteriteos, jossa päästään tutustumaan naiseen ja nunnaan Ávilan Teresaan, joka on vaikuttanut naisten asemaan luterilaisessa kulttuurissa.  Hänen kirjoituksissaan, jotka sisältävät paljon pohdintoja rukouksesta, hiljentymisestä ja ihmisen sisäisestä maisemasta, on nykylukijankin silmissä poikkeuksellisen syvä suhde kehollisuuteen, sensuaalisuuteen ja seksuaalisuuteen. Teresan kuuluisin lause kuuluu näin: ”Älä ajattele paljon, vaan rakasta paljon”. Tanssin, tekstin ja musiikin johdattelemana katsoja pääsee tutustumaan Ávilan Teresan maailmaan.

Koreografia, konsepti ja tanssi Metsälintu Pahkinen

 

 

 

Mimmi-Lehmä ja Varis

 Mimmi Lehmä ja Varis on lastenteatterin parasta antia, jonka seurassa viihtyy koko perhe. Kyseessä on hauska ja tunnelmallinen näytelmä, joka kertoo omintakeisesta parivaljakosta, jolle sattuu ja tapahtuu

Mimmi Lehmä on päättäväinen laidunten lady, jonka mielestä on aivan tavallista, että lehmä opettelee ajamaan polkupyörää, keinumaan ja tanssimaan balettia. Varis ei ole asiasta aivan samaa mieltä.

Tarina kertoo erilaisuudesta, ystävyydestä ja omien rajojen rikkomisesta. Siitä miten miltei kaikki on mahdollista, kunhan vain uskaltaa uskoa unelmiinsa ja kokeilla.

 

Käsikirjoitus ja suomennos Jujja ja Tomas Wieslanderin kirjojen pohjalta Tuija Töyräs
Ohjaus Anna-Leena Sipilä
Rooleissa Elina Varjomäki ja Jari Hämäläinen