KESKI-UUDENMAAN TEATTERI RY

Vuonna 1998 perustettu Keski-Uudenmaan Teatteri KUT on yhdistyspohjainen ammattiteatteri, jossa on 28 jäsentä. Jäsenistöön kuuluu ammattilaisia teatterin eri aloilta. Teatterin kotipaikkoja ovat Kerava ja Tuusula. Vuosittain esityksiä on ensi-illassa 4–6, kaikkiaan näytöksiä on vuoden aikana noin 130.

 

Teatterin hallituksen jäsenet 2020–2022
Heikki Lund, puheenjohtaja
Kalle Tahkolahti, varapuheenjohtaja

Inka Kallén

Jari Vainionkukka
Jussi Hongisto
Varajäsenet Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä

Keski-Uudenmaan Teatterin perusti vuonna 1998 joukko teatterialan ammattilaisia huomattuaan, että alueelta puuttui oma ammattiteatteri. Mukana olivat muun muassa Ilkka Heiskanen, Nicke Lignell, Mika Nuojua, Miia Nuutila, Anu Sinisalo, Kari Väänänen, Iiro Ollilla sekä Ulla-Sisko ja Simo Tamminen. Ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab.

Henkilöstö

Elina Varjomäki, teatterinjohtaja

teatterinjohtaja@kut.fi

050 558 7432

​​

Sonja Salomäki, tuottaja

tuottaja@kut.fi

050 470 8608

Anja Veck, asiakaspalvelija, lipunmyynti

info@kut.fi

Santeri Järvisalo, siviilipalvelusmies

Jäsenet 

KUT:ssa on 25 jäsentä, joista useimmilla on taiteen alan akateeminen loppututkinto. Jäsenemme näyttelevät mm. Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Lija Fischer

Seppo Halttunen
Sari Havas
Ari-Matti Hedman

Ilkka Heiskanen
Jussi Hongisto
Pauliina Hukkanen
Kaija Kaikkonen
Heini Inkeri
Inka Kallén
Ari Kallio
Heikki Lund

Jarkko Pajunen

Mikko Pörhölä

Nora Raikamo
Kari Rentola
Anna-Leena Sipilä
Kalle Tahkolahti
Simo Tamminen
Ulla-Sisko Tamminen
Alina Tomnikov
Jari Vainionkukka
Elina Varjomäki

Reeta Vestman

Esityksissämme on vuosien mittaan nähty vierailemassa myös mm. Miia Nuutila, Ilkka Heiskanen, Mika Nuojua, Jari Pehkonen, Ilkka Koivula, Juha Veijonen, Esko Roine ja monta muuta tähtinäyttelijää. Ohjaajina ovat toimineet mm. Kari Rentola, Kaisa Korhonen, Kari Paukkunen, Katja Krohn ja Milko Lehto.

20 vuoden aikana teatteri on tuottanut Keski-Uudenmaan alueelle kaiken kaikkiaan 91 ensi-iltaa, joista 32 kantaesitystä, 17 lastenteatteriesitystä ja 5 tanssiteosta. Toiminta-ajatuksena on alusta saakka ollut tarjota alueen asukkaille ammattiteatteria omissa kotikaupungeissaan.