top of page

Luvassa kaikenkattava käyttöopas

”miestutkimuksen maisterit” Jukka Rasila ja Mika Räinä johdattavat katsojat miehisyyden ytimeen kymmenen arkisen tilanteen kautta. Esitys rakentuu erilaisten sketsien varaan. Teemoja tulevat olemaan muun muassa kokonaisvaltaisesti miehen elämän kipupisteet henkisestä kasvusta miesflunssaan ja oman tilan tarpeesta miehisyyteen asetettuihin odotuksiin. Lavalla kohdataan muun muassa lapsen tasolle taantuva keski-ikäinen mies sekä mies, joka uskaltaa tuntea ja rakastaa – ja muistaa jopa anopin syntymäpäivän.

Rasila ja Räinä tunnetaan molemmat valtakunnallisesti nimenomaan komiikan saralta ja tämän parivaljakon vivahteikasta yhteispeliä on aina hauska seurata.

Vaikka tyylilaji on komedia, haluavat tekijät upottaa myös ajattelun aihetta näytelmään Ja hyvä niin sillä onhan miehen rooli kokenut suuren mullistuksen. Yksi miehenä olon mullistavimpia muutoksia on varmasti ollut miehen paikka parisuhteessa.

Klassinen mies taitaakin olla uhanalainen eläin sillä miehen rooli on paljon monipuolisempi kuin vielä 30 vuotta sitten. Nykymiehen on pitänyt omaksua todella monta roolia.

Nykymiehen pitää osallistua kaikkeen, mitä kotona tapahtuu. Pitää hoitaa remontit ja muut perinteiset miehen tehtävät. Toisaalta miehet ovat mukana esimerkiksi lastenhoidossa ja kodin sisustamisessa ihan eri tavalla kuin vaikkapa 30 vuotta sitten vaikka onhan kuitenkin selvää, että miehenä olemisen tavat ja muodot ovat muuttuneet ja ovat edelleen murroksessa.

Nyt sukelletaankin syvälle huumori apuvälineenä miehen maailmaan.

Kestääkö mies kritiikkiä? Ovatko kaikki miehet urheiluhulluja? Vaivautuuko mies koskaan lukemaan käyttöohjeita saatikka ottamaan vastaan toisten tarjoamaa apua?

Muun muassa näihin ja moniin muihin suomalaisen miehen ominaispiirteisiin perehdytään Miehenkäyttöoppaassa.

Työryhmä uskoo, että katsojat sukupuolesta riippumatta saavat irti esityksestä.

Siispä tulkaa naiset rohkeasti opettelemaan kaikki sekä nykyisestä että tulevista miehistä. Ja miehet tervetuloa mukaan humoristiselle itsensätutkiskelukurssille.

Dramatisointi ja sovitus Kalle Lamberg, Jukka Rasila & Mika Räinä

Ohjaus Kalle Lamberg

Rooleissa

Jukka Rasila

Mikä Räinä

Esitykset Keski-Uudenmaan Teatterissa,

Kultasepänkatu 4, 04250 Kerava ma 29.10. klo 19 ti 30.10. klo 19 ke 31.10. klo 19

bottom of page