top of page

Henkilökuva: Ohjaaja Kalle Tahkolahti tutustui jo varhain teatterimaailmaan


Kalle Tahkolahti

Järvenpään keskustassa asuva teatteriohjaaja Kalle Tahkolahti, 30, otti ensikosketuksensa teatterimaailmaan jo varhain.

– Äitini teki kansainvälisiä töitä ja oli käytännössä yksinhuoltaja, joten hän otti minut usein mukaan työmatkoilleen, joihin kuului myös käyntejä teatteri- ja oopperaesityksissä.

– Ensimmäistä kertaa olen ollut Savonlinnan oopperajuhlilla 6-vuotiaana.

Etsiessään itselleen sopivaa harrastusta alakouluikäinen Tahkolahti löysi itsenä Järvenpään Opiston teatterikerhosta ja pian myös Keravan Vekarateatterista sekä Vekarataikureista.

Yläkouluikäisenä Tahkolahti pääsi mukaan Järvenpään teatterin kellariteatterin näytelmään Kolme iloista rosvoa.

– Siinä näytelmässä esitin taikuri-taustani takia juurikin taikuria, Tahkolahti muistelee.

Järvenpään teatterissa Tahkolahti pääsi näyttelemään myös muun muassa Järvenpää-talon Sibelius-salissa esitettyyn Prinsessa Ruususeen.

Läpimurtonsa näyttelijän urallaan Tahkolahti teki Anton Tšehovin tekstiin perustuvassa Lokki-näytelmässä, jonka ohjasi Keski-Uudenmaan teatterin hallitukseen kuuluva Seppo Halttunen. Edellisenä vuonna Tahkolahti oli toiminut Halttusen avustajana, kun hän oli ohjannut Järvenpään teatteriin Saiturin joulua.

– Jälkeenpäin ajateltuna se oli aika kova juttu, sillä Lokki on todella arvostettu näytelmä alan väen keskuudessa, Tahkolahti miettii.

– Minulla on taipumus muistaa vuorosanat ulkoa hirveän nopeasti, sillä en tykkää mennä käsikirjoituksen kanssa lavalle.

Tahkolahti on valmistunut Metropolia-ammattikorkeakoulun nelivuotisesta teatteri-ilmaisun ohjaaja -koulutuksesta, jossa draaman ja teatteri-ilmaisun työvälineitä pystytään soveltamaan esimerkiksi työyhteisöissä, päiväkodeissa, taloyhtiöissä tai palvelutaloissa.

Keski-Uudenmaan teatterin esitysten lisäksi Tahkolahti on ohjannut myös Järvenpään teatterissa Agatha Christien näytelmän Eikä yksikään pelastunut, jonka kaikki kevään näytökset ovat olleet jo pitkään loppuunmyytyjä. Parhaillaan Järvenpään teatterissa myydään kyseisen näytelmän lippuja syksyn esityksiin.

– Olimme aika varmoja, että näytelmä tulee menestymään, mutta harvemmin lippuja on myyty jo seuraavallekin kaudelle ennen näytelmän ensimmäistä ensi-iltaa, Tahkolahti hämmästelee.

Keski-Uudenmaan teatterissa Tahkolahti ohjaa tänä keväänä kaksi esitystä: 13.2. ensi-iltansa saava Viimeiset viisi vuotta -musikaali on Tahkolahden 17. ohjaustyö, mutta ensimmäinen oikea musikaali.

– Olen ohjannut näytelmiä, joissa on paljon laulua ja esityksiä, joissa on elävää musiikkia, mutta en sellaista esitystä, jossa olisi musiikkiin käsikirjoitettu tarina.

Lisäksi Tahkolahti on vastannut 20. maaliskuuta ensi-iltansa saavan Rempallaan-komedianäytelmän ohjaamisesta. Kesällä Tahkolahti näyttelee Tuusulassa Krapin kesäteatterilla esitettävässä Tankki Täyteen 2 – Maallamuuttajat -näytelmässä, jonka ensi-ilta on 6. kesäkuuta.

Kalle Tahkolahti

  • Syntynyt 6.11.1988 Järvenpäässä.

  • Koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja sekä media-assistentti.

  • Esiintyy myös mentalistina sekä tekee graafisen alan töitä.

  • Ohjannut muun muassa: Liian paksu perhoseksi (Ohkolan teatteri 2018), Kultakausi (Keski-Uudenmaan teatteri 2017), Mustapukuinen nainen (Järvenpään teatteri – vierailuesitys 2015)

  • Näytellyt muun muassa: Pokka pitää (Keski-Uudenmaan teatteri 2018), Vanja-eno (Järvenpään teatteri 2017), Kultakausi (Keski-Uudenmaan teatteri 2017), Tankki täyteen (Keski-Uudenmaan teatteri 2017)

  • Lisätietoja: www.tahkolahti.fi

bottom of page