top of page

Näyttelijät tulkitsevat rakastetuimpia elokuvasävelmiä Taiteiden Yössä


Tuusulan Taiteiden Yössö Krapin kesäteatterin lavalla nähdään muun muassa Kalle Tahkolahti, Jussi Hongisto, Jari Vainionkukka ja Inka Kallén.

Keski-Uudenmaan teatterin näyttelijät tulkitsevat elokuvasävelmiä Tuusulan taiteiden yössä. Näyttelijäkaartia johtaa monitaiturina tunnettu järvenpääläismuusikko Jussi Hongisto, joka haluaa pitää kappalevalintansa vielä yllätyksenä.

Hongiston lisäksi Krapin kesäteatterin lavalla esiintyy tuusulalaisnäyttelijä Inka Kallén, joka on valinnut kappaleekseen "I Wanna Be Loved by You". Se muistetaan yhdysvaltalaisnäyttelijä Marilyn Monroen esittämänä elokuvasta Some Like It Hot (1959). – Valitsin kappaleen, joka toimii myös visuaalisesti, Kallén perustelee. Marilyn-ilmeen luomiseen tarvittava rekvisiitta löytyy Keski-Uudenmaan teatterin pukuvarastosta.

Kallénille musiikki on aina ollut olennainen osa elämää. Näyttelijä kertoo tulevansa musikaalisesta suvusta, ja usein häntä pyydetäänkin esiintymään perheen ja ystävien juhlatilaisuuksissa. ­ – Lapsesta saakka olen tehnyt lauluja veljeni kanssa. Kerran teimme yhden oopperankin, Kallén muistelee.

Tuusulalaisnäyttelijä Jari Vainionkukka on valinnut kappaleekseen My Rifle, My Pony and Me lännenelokuvasta Rio Bravo (1959). Sen hän on viimeksi esittänyt helsinkiläisen Koko-teatterin lavalla Jaakko Saariluoman kanssa vuonna 2003.

Rio Bravo -elokuvan vankilakohtauksessa kyseisen kappaleen Ricky Nelsonin kanssa esittää Dean Martin. – Kappalevalinta oli minulle itsestäänselvyys, sillä olen katsonut isäni kanssa länkkäreitä pienestä pitäen, Vainionkukka kertoo.

Lisäksi Krapin kesäteatterin lavalla nähdään Keski-Uudenmaan teatterin kokoonpanoon kuuluva järvenpääläinen Kalle Tahkolahti sekä tuusulalaiset Elina Varjomäki ja Seppo Halttunen.

Näyttelijöitä säestämään lupautunut Jussi Hongisto uskoo, että laulamaan voi – ja pitääkin opetella. Etenkin näyttelijöille laulutaidosta on hänen mukaansa vain etua. – Laulaminen on lihastyötä siinä missä soittaminen, pituushyppy tai jääkiekkokin. Kyllä luisteluakin täytyy ensin harjoitella ennen kuin voi alkaa pelata jääkiekkoa, Hongisto vertaa.

Myös Keski-Uudenmaan teatterin lipunmyynti palvelee Tuusulan Taiteiden yössä. Luvassa on erikoistarjouksia syksyn esityksiin.

­ KUTin näyttelijät tulkitsevat rakastetuimpia elokuvasävelmiä Krapin kesäteatterin lavalla Tuusulan taiteiden yössä 9.8. klo 19 alkaen.­

bottom of page