top of page

Näin Keravalla esiintyvästä Villestä tuli drag-artisti – ”Aluksi kieltäydyin tarjouksesta”


Ville Kekäläinen esiintyy Keravalla lokakuun puolessa välissä.

Vielä kymmenen vuotta takaperin ei Joensuusta kotoisin oleva Ville Kekäläinen, 28, tiennyt, mikä on drag-artisti. Tuolloin Kekäläinen opiskeli kuvataidetta Pohjois-Karjalan ammattiopistossa. Samassa opinahjossa hänen kanssaan oli myös valokuvauksen opiskelijoita, joista yksi pyysi häntä malliksi omaan drag-projektiinsa.

– Hänen perustelunsa oli, että ”sä näytät siltä, että voisit sopia tähän”, Kekäläinen naurahtaa.

– Aluksi kieltäydyin tarjouksesta ja totesin, että en minä ainakaan tuollaiseen lähde mukaan.

Vuonna 2009 drag-artistit eivät olleet vielä kovin tunnettuja Joensuussa.

– Olin vasta täyttänyt 18 vuotta ja ensimmäisenä tuli mieleen, että mitähän muut ajattelevat.

Lopulta Kekäläinen kuitenkin suostui esittämään hullua kissatätiä, jonka roolihahmon valokuvaaja oli hänelle valinnut. Kyseisestä roolihahmosta tuli myöhemmin aihio Linnea von Kattendamille, jona Kekäläinen on kiertänyt kymmenen vuotta ympäri Suomen.

– Tajusin, että tämä on sitä, mitä haluan tehdä. Olen aina pitänyt teatterissa esiintymisestä, mutta en koskaan pitkien tekstien opettelusta. Drag-show on kuitenkin pääasiassa visuaalinen, se on vauhdikas ja siinä on paljon musiikkia, Kekäläinen kuvailee.

Kekäläisen mukaan hänen show’ssaan on kuitenkin monesta muusta drag-show’sta poiketen paljon puhetta.

– Iso osa show’stani koostuu stand up -henkisistä välispiikeistä.

Lokakuun puolessa välissä Kekäläinen esiintyy Keravalla, Keski-Uudenmaan teatterissa Kaupungin Paras Kabaree 10v -juhlashow’ssa.

Vuonna 2010 Kekäläinen valmistui kuva-artesaaniksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta. Hän haki teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun Helsinkiin ja pääsi sisään ensiyrittämällä.

Drag-artistina esiintyminen on ollut hänelle merkittävä sivutyö, ensin opiskelujen ja myöhemmin päivätyön ohessa. Leipätyönään Kekäläinen toimii tuottajana Konserttikeskuksessa, joka tuottaa konsertteja päiväkoteihin ja kouluihin.

– Ei-niin-salainen haaveeni on kuitenkin esiintyä kokopäiväisesti drag-artistina. Suomessakin on muutamia drag-artisteja, jotka tekevät tätä ainoana työnään.

Kekäläinen kertoo, että drag-artisteihin liittyy edelleen jonkin verran ennakkoluuloja. Hänen Itä-Suomessa asuvat vanhempansa ovat kuitenkin aina suhtautuneet myönteisesti poikansa esiintymisintoon.

– Olen muun muassa esiintynyt Linneana molempien vanhempieni 50-vuotisjuhlissa, Kekäläinen kertoo.

Hän korostaa, että drag-artistilla ja sillä, että pukeutuu naiseksi vapaa-ajallaan ei ole mitään tekemistä keskenään.

­ – Sama kun kysyisit näyttelijältä, pukeutuuko hän vapaa-aikanaankin omaksi roolihahmokseen, Kekäläinen vertaa.

Osa drag-artisteista tekee töitä vielä 60-vuotiaanakin.

– En tosin osaa sanoa, pystyykö silloin enää tekemään kahtakymmentä vauhdikasta asunvaihtoa yhden show’n aikana, Kekäläinen miettii.

Esitykset Keski-Uudenmaan teatterissa, Kultasepänkatu 4, 04250 Kerava pe 18.10. klo 19 la 19.10. klo 18

bottom of page