top of page

Käsikirjoittajalta: Aktiivimalli on hurjempi, hauskempi ja anarkistisempi kannanotto


Aktiivimallissa nähdään tuttu porukka.

Tervetuloa katsomaan, miten Irmeli, Elvis ja kumppanit selviävät kiperästä ihmissuhdekriisistä ja valtion yybertehokkaiden AIPA-konsulttien kynsistä.

Aktiivimalli – Harmaat Pantterit 4 jatkaa KUTin suosittujen seniorikomedioiden sarjaa. Aktiivimalli on aiempia osiakin hurjempi, hauskempi ja anarkistisempi kannanotto vanhustenhoidon surkeaan nykytilaan.

Ikisimpsakka Irmeli Kurppa ja ikinuori naismagneetti Elvis suistuvat ihmissuhdekriisiin, kun Käpyhovin vanhainkodin uusi asukas tahtoo Irmeliksi Irmelin paikalle. Eikä siinä vielä kaikki: maan hallitus innovoi sosiaalimenojen uudet miljardisäästöt. Uuden AIPA-mallin eli aktiivisten ikäihmisten itsepalvelumallin myötä kaikki 65 vuotta täyttäneet kansalaiset velvoitetaan AIPA-kursseille eläkkeen menettämisen uhalla.

Laitoksissa päivän taikasana on robotti. Malli otetaan automaattisista navetoista. Ne tunnistavat omat lehmänsä ja hoitavat hyvin edullisesti hoidokkinsa. Periaatteessa ei tarvita kuin yksi teknikko laitosta kohden. Ajatelkaa, mikä säästö. Käpyhovissa mietitään nyt kovasti, mitä siellä ilmiöpöydissä puuhataan ja mitä se dystopia tarkoittikaan.

Heikki Lund käsikirjoittaja

Heikki Lundin kirjoittaman Aktiivimallin ohjaa Kimmo Virtanen. Ensi-ilta on 7.2.2020 Kerava-salissa. Näyttämöllä toilailevat KUTin rautaiset kantapeikot Anna-Leena Sipilä, Seppo Halttunen, Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka. Vierailevina tähtinä tuikkivat Leena Uotila ja Reeta Vestman.

bottom of page