top of page

Elämisen taidetta

Tuusulan Asuntomessut päättyivät elokuun lopussa. Upeat messut saatiin järjestettyä, vaikka keväällä tapahtuman toteutuminen näytti olevan vaakalaudalla. Yksi messujen tämänvuotisista teemoista oli taide ja hyvinvointi. Keski-Uudenmaan Teatteri toimi messujen ohjelmayhteistyökumppanina koko kuukauden ajan ja pääsi omalta osaltaan vaikuttamaan messualueen taidekattaukseen. Messuilla nähtiin teatterimme toimesta erilaisia esityksiä pop-up -hengessä.

Blaa

Jean Sibelius (Kalle Tahkolahti) pohtimassa nykyarkkitehtuurin merkitystä Tuusulan asuntomessuilla.

Teatterimme taiteilijoita, näyttelijöitä ja muusikkoja vieraili messuilla 12 kertaa. Alueella koettiin mm. Noora Raikamon ja Tuomas Kesälän lauluesitys asumiseen ja kotiin liittyvistä ihanuuksista (ja vähän kamaluuksistakin), mentalisti Kalle Tahkolahden hämmästyttäviä silmänkääntötemppuja ja näyttelijä Inka Kallénin tarinoita Rantatien alueen kulttuurihistoriasta. Tervehdyksensä Rantatien kulttuurimaisemasta Rykmentinpuiston messualueelle toivat myös Akseli ja Mary-näytelmän nimikkohenkilöt. Halosenniemessä keväällä ensi-iltansa saanut näytelmä kertoo Akseli Gallen-Kallelan ja hänen vaimonsa Mary Gallénin elämästä. Näytelmä pääsee muuten jatkamaan esityksiään taas syyskuussa Halosenniemessä.

Akseli Gallen-Kallela (Jari Vainionkukka) ja Mary Gallèn (Elina Varjomäki) keinumassa ajan aalloilla Tuusulan Taiteiden yössä.

Rantatien taiteilijayhdyskunta on ajankohtainen myös tänä päivänä. Teatterimme jäsenistö koostuu ammattitaiteilijoista, joista moni asuu samoilla seuduilla kuin alueen taiteilijat 1900-luvun alussa, esimerkiksi juuri Rantatiellä. Keski-Uudenmaan Teatteri on alueen ainoa ammattiteatteri, ja haluaa tulevaisuudessa identifioitua entistä vahvemmin osaksi alueen historiallista taiteen jatkumoa.

Asuntomessut oli suuri ponnistus näin haastavana aikana niin kunnalle, kuin teatterillemme. Teatterissa kohtaamiemme ihmisten turvallisuus ja hyvinvointi on kaikkein tärkeintä, mutta tärkeä osa hyvinvointia on myös kulttuurin ja taiteen saavutettavuus. Voimme olla iloisia ja ylpeitä omasta ammattiteatteristamme, joka näkyi näin vahvasti valtakunnallisesti tärkeässä tapahtumassa keskellä Tuusulaa.

Aurinkoisia syyspäiviä!

Elina Varjomäki

Keski-Uudenmaan Teatteri VPJ

bottom of page