top of page

Henkilöstön esittely: Jonna Sundberg, vastaava tuottaja


  • Kuka olet?

  • Miksi teatteri?

  • Mikä saa sinut syttymään? Mikä antaa iloa ja energiaa?

  • Mieleenpainuvin teatteriesitys tainäyttämöhetki?

"Olen Keravalla lapsuuteni ja nuoruuteni viettänyt teatterituottaja. Valmistuin aikanaan Filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineena teatteritiede. Sen jälkeen olen työskennellyt mm. Klockriketeaternissa, Viiruksessa, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Esbobygdens ungdomsförbundissä ja TOTEM-teatterissa. Ja nyt vuodenvaihteesta Keski-Uudenmaan Teatterin mahtavassa porukassa.


Rakastan teatteria! Olen aina rakastanut. Rakastan sen taikaa, tunnelmaa, tunnetta, tuoksua. Ja sen yhteisöllisyyttä, sekä sen tekemisessä että kokemisessa. Jo lapsena kävin paljon teatterissa. Silloin mm. Raaseporin kesäteatterin Annie Mestariampuja teki minuun niin suuren vaikutuksen, että istuin esityksen päätyttyä näyttämölle itkemään, koska halusin sen jatkuvan. Suuren vaikutuksen minuun ovat tehneet sen jälkeen monet muutkin esitykset, mm. Viiruksen teatterin taikaa hengittävä No return, Lontoossa näkemäni riemastuttava Billy Elliot -musikaali taitavine lapsinäyttelijöineen ja Lilla Teaternin vavisuttava Once-musikaali, jossa koko ensemble näytteli, tanssi, lauloi ja soitti niin että itkin vielä kotimatkalla metrossa.


Teatterin lisäksi innostun laulamisesta, tanssimisesta, matkustamisesta, valokuvaamisesta, virkkaamisesta ja neulomisesta. Tai no, oikeastaan voin innostua melkein mistä vaan - ja innostunkin. Aika vain ei tahdo riittää ihan kaikkiin innostuksen kohteisiin ja usein yritänkin toteuttaa useaa asiaa kerrallaan, esimerkiksi virkkaamalla lauluharjoituksissa.


Töissä innostun luovasta, lämpimästä ja välittömästä ilmapiiristä, jossa kaikki uskaltavat heitellä ideoita - niitä hullujakin - ja suhtautuvat työtovereihinsa ja heidän osaamiseensa kunnioituksella. Avainsanojani ovat uteliaisuus, ratkaisukeskeisyys, positiivisuus ja rakkaus teatteria kohtaan.


Lopuksi lisään vielä, että aivan mahtavaa päästä osaksi KUT:n jengiä - täällä on hyvä fiilis ja tekemisen meininki!"


Kuva: Tuomas Scholz


Comentarios


bottom of page