top of page

Salanäytelmä ja luottokomedia käynnistävät KUT:n juhlasyksyn


Kuva: Tuomas Scholz


Syksyllä 2023 juhlitaan Keski-Uudenmaan Teatterin 25-vuotista taivalta. Juhlasyksy alkaa jo elokuun lopulla kun syksyllä 2022 KUT:ssa kantaesitetty Salasaaren salanäytelmä palaa suuren suosion siivittämänä ohjelmistoon. Esityksiä on vain kuusi, joten lippuvarausten kanssa kannattaa olla sukkela kuin sopuli.


Silja Sillanpään luomaa Salasaarta ympäröi hattarasumu, joka vetää tarinoita puoleensa kuin magneetti. Ja kaikkihan rakastavat tarinoita – kaikki, paitsi Salasaaren ylimmäinen ylipäällikkö Maja-Akka. Kaiken kyttääjä ja kiikaroija Maja-Akka kehii kasaan katalan suunnitelman tarinoiden tuhoamiseksi. Sopuli Lemmu Lemming päättää pelastaa tarinat seikkailijoiden avulla. Mutta miten?


Syyskuun lopulla ensi-iltansa saa katalonialaisen Jordi Galceranin luottokomedia Lainavaimo. Näytelmässä pankinjohtajan luokse saapuu lainanhakija. Hänellä ei ole lainalleen takuita, joten hylkäävä päätös on helppo. Asiakas ei kuitenkaan tyydy tähän, vaan lyö tiskiin yllättävän ja oudon uhkavaatimuksen. Alkaa kaksintaistelu, jossa panoksena ovat miehisyys, perhe, onni ja rakkaus. Äkkiväärien käänteiden pyörityksessä katsoja ei tiedä mihin uskoa ja keneen luottaa. Kuka vedättää ja ketä, ja kuka lopulta korjaa voiton?


Lainavaimon ohjaa Milko Lehto ja näyttämöllä nähdään KUT:n luottokaksikko Seppo Halttunen ja Jari Vainionkukka.


Salasaaren salanäytelmä 29.8.-7.9.

Lainavaimo 27.9.-3.11.


Comments


bottom of page