KUT:n uusi tuottaja aloittaa elokuussa

Teatteri merkitsee minulle tuottajaroolin järjestelyn ja aikataulutuksen ulkopuolella kohtaamisia, rituaaleja, universaaleja ja outoja tarinoita, jotka yhdistävät ihmisiä fyysisesti ja myös henkisesti ja vievät ajasta ja paikasta toiseen.Mielestäni yksi taiteen tärkeimmistä rooleista on tuottaa hyvänlaatuinen nyrjähdys arkeen - tila jossa voi hengähtää, ajatella tai olla toisin. Teatterin yhteensaattavaa, arjen yläpuolelle nostattavaa voimaa on ollut ikävä korona-aikoina. Isoinkaan taulutelevisio ei korvaa kolmiulotteista, ainutkertaista kohtaamista, jossa kaikki aistit ovat valppaana ja tapahtuu aitoa ihmisten vuorovaikutusta.

Olen vaikuttunut siitä, että Keski-Uudenmaan Teatterista on mitä ilmeisimmin tulossa valtionosuusteatteri ja vakuuttunut siitä, että Keravan ja Tuusulan (ja koko Keski-Uudenmaan ihmisten) olisi tärkeää ja asianmukaista saada oma ammattiteatteri, josta valtion tuen myötä tulisi ohjelmistoltaan erityisen kovatasoinen ja laajasti kiinnostava. Puitteet Tuusulan Rantatiellä ovat kansallismaisemaa ja Keravan pääkallopaikka maan mainio, pieni tyylikäs teatteri. Alueen loistavan menneisyyden lisäksi on tärkeää olla kiinni tässä ajassa ja jopa kurkottaa tulevaan. Keski-Uudenmaan Teatterin tuottajaksi olen päätynyt lukuisten pätevöittävien vaiheiden jälkeen. Keski-Uudenmaan Teatterin katsojien kokemukset ja yleisönäkökulma yleisesti kiinnostavat minua suuresti.

Omat siteeni teatteriin liityvät isotätiini, Helsingin Kaupunginteatterin pitkäaikaiseen ammattiylpeään lipunmyyjään, ja lukuisiin ystäviini ja tuttaviini, jotka työskentelevät näyttämötaide- tai elokuva-alalla. Nyt olen itse päätynyt ja hienolle teatterintekemisen aitiopaikalle, säätämään ja mahdollistamaan teatterituotannon kiertoa.

Toivon voivani olla osaltani mahdollistamassa tuottoisia, menestyneitä produktioita tästä eteenpäin.

Sonja Salomäki Keski-Uudenmaan Teatterin tuottaja 2.8.21 alkaen

UUSIMMAT

ARKISTO