Näyttelijät somen käytöstään: ”Kai sitä on enemmän olemassa sitä kautta” – katso aikajanalta, minkälaisia ajatuksia somepäiväkirjan pito herätti

Elina ja Jussi 2.JPG

Näyttelijät Jussi Hongisto ja Elina Varjomäki pitivät somepäiväkirjaa kolmen päivän ajan.

– Voisin kyllä vielä vähentää somen käyttöä. Joskus olen päättänyt, etten käy somessa koko päivänä, mutta sitä pidemmän ajan sometauot ovat onnistuneet hyvin heikolla menestyksellä, tunnustaa näyttelijä Elina Varjomäki.


Keski-Uudenmaan teatterin Viimeiset viisi vuotta -musikaalin työryhmä: ohjaaja Kalle Tahkolahti, näyttelijät Elina Varjomäki ja Jussi Hongisto, kapellimestari Anu Silvasti sekä bändin jäsenet Juha Pöysä ja Lauri Hongisto pitivät tammikuussa kolmen päivän ajan somepäiväkirjaa.


Heidän tehtävänään oli ottaa itsestään selfie-joka kerta, kun älypuhelin eksyy varkain heidän käteensä. Parhaimmat selfiet
kerättiin alla olevalle aikajanalle.

– Päiväkirjan pidon aikana aloin oikeastaan vältellä someen menemistä, ettei tarvitsisi postata sinne hölmöjä kuvia, kertoo Viimeiset viisi vuotta -musikaalin ohjaaja Kalle Tahkolahti somepäiväkirja-kokemuksestaan.


– Kännykän rauhaan jättäminen oli oikeastaan ihan piristävä kokemus. Some-kanavista käytän eniten Facebookia, mutta kovin usein en löydä sieltä itselleni mitään tarpeellista.


– Kaikkein eniten tykkään niistä päivityksistä, joissa ihmiset kertovat jotain henkilökohtaista itsestään, vaikken itse yleensä kerro mitään henkilökohtaista itsestäni somessa, näyttelijä Elina Varjomäki miettii.


– Kyllähän siitä tulee ainakin hetken mielihyvä, kun joku tykkää päivityksestäni. Kai sitä on enemmän olemassa sitä kautta, vaikka eihän se niin pitäisi olla, Varjomäki pohtii.


– Lähinnä se itseäni ärsyttää, jos huomaan selailevani somea koko ajan, mutta kyllä se vaimokin välillä asiasta saattaa huomauttaa, tunnustaa Varjomäen vastanäyttelijä Jussi Hongisto.


– Uskon, että pystyisin olemaan ilmankin somea, mutta kyllä se kieltämättä jonkun pikkukoukun muodostaa. Että jos nyt vielä kerran pyyhkäisen, niin josko sitten tulisi eteen jotain mielenkiintoista, Hongisto miettii.


Keski-Uudenmaan teatteri julkaisee kevään aikana omilla some-kanavillaan juttusarjaa, jossa teatterin paikalliset ja vierailevat tähdet kertovat omasta somen käytöstään. KUTin kaikki somekanavat löydät täältä.