top of page

KUT kutsuu kaikki 20-vuotiaat teatteriin 20-vuotisjuhlavuonna!

Keski-Uudenmaan Teatterin eli tuttavallisemmin KUTin taival keskiuusimaalaisten omana ammattiteatterina saavuttaa 20-vuotisjuhlavuotensa vuonna 2018. Teatteri perustettiin vuonna 1998, joukon teatterialan ammattilaisia toimesta, jotka huomasivat, että alueelta puuttui teatteri. Mukana olivat muun muassa Ilkka Heiskanen, Nicke Lignell, Miia Nuutila, Anu Sinisalo sekä Ulla-Sisko ja Simo Tamminen. Teatterin ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab vuonna 1999.

Oy Pelastakaa miehet Ab, 1999

20 vuoden aikana teatteri on tuottanut Keski-Uudenmaan alueelle kaiken kaikkiaan 91 ensi-iltaa, joista 32 kantaesitystä, 17 lastenteatteriesitystä ja 5 tanssiteosta. Toiminta-ajatuksena on alusta saakka ollut tarjota alueen asukkaille ammattiteatteria omissa kotikaupungeissaan. Juhlavuoden kunniaksi teatteri kutsuu kaikki vuonna 1998 syntyneet nuoret katsomaan näytelmiä veloituksetta. Tempauksen kautta on tavoitteena kasvattaa uutta teatterikävijäsukupolvea Keski-Uudellemaalle. Vuoden aikana tullaan näkemään myös pop up -teatteria eri tapahtumien yhteydessä, pop up -teatterin ensimmäinen ulostulo tapahtuu 10.2. Keravan Keuda-talolla järjestettävän Crazy Day Keravan yhteydessä. Juhlavuosi huipentuu KUTin järjestämään juhlagaalaan syyskuussa 2018. Juhlavuonna teatterin ohjelmisto on monipuolinen ja mukana on myös ripaus uusia tuulia. Uusintaensi-illassa nähtävä Kultakausi pureutuu Suomen taiteen kultakauden mestarien elämään ja merkitykseen kansallisen identiteetin muotoutumisessa. Vuoden ensimmäinen kantaesitys Exän uus ja vanha toi lauteille nykyaikaisen uusperhe-elämän koko kirjon – painajainen vai mahdollisuus? Kantaesitys Ford Fiesta yhdistäi autotekniikan ja parisuhdeanatomian, nyt tuodaan miehet teatteriin! Juhlakesänä Krapille saapui pyörremyrskyn lailla Hyacinth Bucket, vähemmän edustavien sukulaistensa kera. Lapsia unohtamatta: Mimmi Lehmä ja Varis seikkailevat jälleen uudessa koko perheen näytelmässä.

bottom of page