top of page

Kultakausi aloittaa KUTin näytelmäkauden tulevana sunnuntaina


Näyttelijä Jari Vainionkukka (vas.) ja teatterinjohtaja Heikki Lund ovat valmiina alkavaan teatterikauteen.

Järvenpääläinen Kalle Tahkolahti ja tuusulalaiset Jari Vainionkukka ja Elina Varjomäki starttaavat Keski-Uudenmaan teatteri KUTin näytelmäkauden Jean Sibeliuksen, Helene Schjerfbeckin ja Akseli Gallen-Kallela rooleissa Kultakausi-näytelmässä Tuusulan Halosenniemessä tulevana sunnuntaina 20.1.

– Historialliset näytelmät ovat olleet meillä todella suosittuja, sillä ne on kirjoitettu kaikkien tuntemista myyttisistä henkilöistä, joilla on poikkeuksellisia ominaisuuksia, Keski-Uudenmaan teatterinjohtaja Heikki Lund kertoo.

– Ja onhan se ihan helvetin hyvä näytelmä. Monet ovat käyneet katsomassa Halosenniemen esityksiä useampaan kertaan.

Keski-Uudenmaan teatterin tiloissa Keravan Kultasepänkadulla vuoden 2019 näytelmäkauden avaa perjantaina 25. tammikuuta monologinäytelmä Pöljänpojan vakuutus, jota tähdittää lukuisista televisiosarjoistakin tunnettu Mika Nuojua.

Erittäin ylpeä teatterinjohtaja Heikki Lund on myös 13. helmikuuta ensi-iltansa saavasta Viimeiset viisi vuotta -musikaalista, jonka päärooleissa nähdään järvenpääläinen Jussi Hongisto sekä tuusulalainen Elina Varjomäki.

– Musikaalin musiikki on todella hienoa ja teknisesti haastavaa, ei mitään lällätyksiä, Lund kuvailee.

Viimeiset viisi vuotta on suomalainen versio Yhdysvalloissa suuren suosion saavuttaneesta Broadway-tuotannosta The Last Five Years.

KUTin lavalla kevään aikana ensi-iltansa saavat myös komedianäytelmä Rempallaan sekä Juha Veijosen ja Maarit Peltomaan tähdittämä parisuhdekomedia Pientä laittoa.

Tuusulan Krapin lavalla puolestaan nähdään kesäteatterinäytelmä Tankki täyteen 2 – Maallamuuttajat, jonka ensi-ilta on 6.6. Näytelmä kertoo "Ostin, kun halvalla sain" -fraasista tutuksi tulleesta Sulo Vilénistä.

– Tarina alkaa siitä, kun Sulon vaimo Emmi lähettää miehensä ostamaan ompelukonetta, mutta mies tuleekin kaupoilta takaisin tuoreena maatilan omistajana, Lund kertoo.

– Sulo osti maatilan, kun kerran halvalla sai.

Lund pitää todennäköisenä, että ensimmäiset kesäteatterinäytelmän näytökset myydään loppuun jo tammikuun aikana. Kaiken kaikkiaan Tankki Täyteen 2 Maallamuuttajat -näytelmää nähdään Krapilla 34 kertaa.

Eri esityksiä Keski-Uudenmaan teatterissa nähdään kevätkaudella kaiken kaikkiaan 12.

Testaa alla olevasta kyselystä tietosi Keski-Uudenmaan teatterista ja kevään ohjelmistosta!

bottom of page