top of page

Pukeudutko usein naiseksi, Jesse Kaikuranta?


Sanna Saarijärvi ja Jesse Kaikuranta tähdittävät Kaksi puuta -musiikkikomediaa.

The Voice of Finland -musiikkikilpailusta tuttu Jesse Kaikuranta tähdittää ensi kesänä Tuusulan Krapin kesäteatterissa nähtävää Juha Tapion musiikilla höystettyä Kaksi puuta -musiikkikomediaa.

Näytelmässä Kaikurannan roolihahmo on Lady Desmond alias Teemu Martikainen, joka taisteli sukupuolensa ja seksuaalisen identiteettinsä kanssa pitkään, kunnes hyväksyi itsensä sellaisena kuin on. Lady Desmond pistää bileet pystyyn aina, kun siihen löytyy pienikin syy.

Pukeudutko useinkin naiseksi, Jesse Kaikuranta?

– En. Kyllä tämä on ihan niitä teatterihommia varten, Kaikuranta nauraa tulipunainen peruukki päässään.

Vielä ei Kaikuranta ole ehtinyt päästä täysin sinuiksi Lady Desmondin roolihahmon kanssa. Kaksi puuta -kesäteatterinäytelmän harjoitukset starttaavat toden teolla kuitenkin vasta vuodenvaihteen jälkeen.

– Täytyy varmaan alkaa hakea itsestäni sellaista sisäistä diivaa tässä talven aikana, jotta voi sitten kesällä päästellä irti, Kaikuranta naurahtaa.

Hän kertoo odottavansa innolla teatterin lavalle pääsyä pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Kaikuranta on nähty Kokkolan kaupunginteatterin lavalla, jossa hän pääsi loppuvuodesta 2017 näyttelemään Lymyilevä Kokkola -revyyssä useita erilaisia sketsihahmoja.

– Tämä oli kivanoloinen prokkis ja kiva työryhmä, Kaikuranta perustelee Kaksi puuta -näytelmään osallistumistaan.

– Tuli sellainen fiilis, että varmasti tulee hauska kesä ja hauskaa meininkiä. Heti löytyi sellainen yhteinen sävel.

Kaikurannan lisäksi Krapin kesäteatterin lavalla nähdään Sanna Saarijärvi, Mikko Moilanen, Jari Vainionkukka, Elina Varjomäki, Jutta Järvinen sekä Jussi Hongiston johtama livebändi. Näytelmän ohjaa huippukoreografina tunnettu Tiina Brännare.

Vuonna 2012 The Voice of Finlandiin osallistunut Kaikuranta kertoo kantavansa edelleen musiikkikilpailun finalistin leimaa mukanaan.

– Siitähän minut muistetaan. Se on se, mistä urani lähti ja ilman sitä en olisi tässä tekemässä artistin uraa, Kaikuranta pohtii.

Fakta:

  • Kaksi puuta on Juha Tapion hiteillä höystetty musiikkikomedia, joka kertoo rakkaudesta, intohimosta ja jääräpäisyydestä. Ristiriidoiltakaan ei voi välttyä kahden täysin erilaisen persoonan, jäyhän nuohoojan ja hänen taiteilijanaapurinsa kohdatessa.

  • Näytelmä esitettiin ensi kertaa vuonna 2018 Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa, jossa se murskasi kaikki katsojaennätykset.

  • Esitykset Krapin kesäteatterissa Tuusulassa: 2.6.–16.8.2020.

bottom of page