top of page

LIVESTRIIMAUS: Akseli ja Mary – kuvia taiteilijapariskunnan elämästä.

KUT tarjoilee teatteria nautittavaksi kotisohvilla, kun Akseli ja Mary-näytelmä livestriimataan Halosenniemessä 29.5. klo 14. Näytelmä on kertomus taiteilijapariskunnan elämästä, perheestä ja rakkaudesta.

Lippu 9,90 e. Livetallenne on katsottavissa 31.7.2020 saakka. Osta liput nyt!

Akselin ja Maryn suhde oli erityisen läheinen, sillä koko perhe osallistui usein taiteilijan maalaustyöhön. Mary ja Akseli olivat aikansa kulkureita ja maailmanmatkaajia ja he matkustivat välillä hyvinkin alkeellisissa olosuhteissa, varsinkin Keski-Suomen ja Karjalan erämaissa puhumattakaan Kenian savanneista... Rahahuolet painoivat jatkuvasti, silti elämäntuska ja murheet kuitattiin usein lempeällä huumorilla.

Mary loi uraa konserttipianistina, mutta luopui siitä Akselin ja perheen vuoksi kuten ajan mukaan oli tapana taiteilija- ja kulttuuriperheiden lahjakkailla naisilla. Esityksessä kuullaan Robert Kajanuksen säveltämää musiikkia pianolle sovitettuna.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Lund

Rooleissa: Jari Vainionkukka ja Elina Varjomäki

Pianisti: Anu Silvasti

Valokuvat: Kapina oy

Graafinen suunnittelu: Kalle Tahkolahti

Tuotanto: KUT/ Anette Vihanto

Esityksen kesto

n. 50 min

Yhteistyökumppanit: Kapina Oy ja Roast Creative Oy. Erityiskiitos Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut ja Halosenniemi.

bottom of page