top of page

Aino Kivi KUT:n teatterinjohtajaksi

Keski-Uudenmaan Teatterin teatterinjohtajana aloittaa 6.5.2024 teatteriohjaaja, kirjailija ja käsikirjoittaja Aino Kivi.


Aiemmin Kivi on toiminut Myllyteatterin taiteellisena johtajana, ollut kiinnitettynä ohjaajana Joensuun kaupunginteatterissa ja ohjannut lukuisia esityksiä ammattiteattereissa ympäri Suomea, viimeisimpinä mm. Kansallisteatterin ja Eesti Draamateaterin yhteistyö Varamiehet/Varumehed, sekä Suhteellisen vapaata Tampereen Työväen Teatterissa.”Olen innoissani aloittaessani Keski-Uudenmaan Teatterissa! Se on ihana pieni ihmisläheinen teatteri alueella, joka kasvaa voimakkaasti”, Kivi toteaa. ”Olen itsekin kehyskunnan tyttö ja näen paljon mahdollisuuksia siinä, kuinka oma teatteri voi vaikuttaa alueen arkeen: koskettaa, piristää, lohduttaa, antaa ajattelemisen aihetta ja kerätä yhteen inspiroivan yhteisön. Erityistä KUT:ssa on, että teatteri on alkujaan taiteilijoiden perustama – niinpä se sykkii tekemisen iloa ja riemukasta energiaa.”


Aino Kivi aloittaa 2024 tehtävässään osa-aikaisena suunnitellen ohjelmistoa vuodesta 2025 eteenpäin. KUT ry:n hallitus valitsi Kiven tehtävään kutsumenettelyllä. Opintovapaalla olevan teatterinjohtaja Elina Varjomäen työsuhde päättyy 14.7.2024.

Comments


bottom of page