top of page

“Ei mikään postuumi muistokirjoitus, vaan enemmänkin semmonen nyökkäys, silmänisku”


Akseli Lehtinen, David Sandqvist ja Ville Hilska, kuva: Tuomas Scholz


- Tässä vaiheessa tietty vähän jännittää. Se on iso juttu. Plari painaa enemmän ku meiän toinen kissa, miettii Skavabölen poikien pääroolia, Rupertia, Keski-Uudenmaan Teatterissa näyttelevä Ville Hilska.


Hilska opiskelee näyttelijäksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Menossa on viides eli viimeinen vuosi ja Rupertin rooli on hänen opinnäytetyönsä. Rupertin pikkuveljeä, Evertiä, näyttelee Akseli Lehtinen, joka iloitsee mahdollisuudesta näytellä ammattiteatterissa kurssitoverinsa Hilskan kanssa.


- Ei siitä liene montaakaan vuotta, kun joku koulussa totesi, että voisimme Hilskan kanssa esiintyä aivan hyvin veljeksinä. Ja tässä sitä ollaan, hän naurahtaa.


Evert on Lehtisen mukaan suora ja sinisilmäinen veitikka, jolle isoveli Rupert on tärkeä roolimalli ja ihailun kohde. Myös Lehtinen tekee opinnäytetyönsä Skavabölen pojissa. Hilskan ja Lehtisen näyttelijäntaiteen professori on Elina Knihtilä, joka näytteli aikanaan Skavabölen poikien kulttimaineeseen nousseessa kantaesityksessä Q-teatterissa.


Samassa esityksessä näytteli myös nuori näyttelijänalku Anna-Leena Sipilä, joka palaa nyt Skavabölen poikien maailmaan nostalgisin mielin.


- Olin tuossa vaiheessa vasta kokenut harrastaja, käynyt Lahden kansanopiston näyttämölinjan ja harrastanut näyttelemistä Kellariteatterissa, Sipilä muistelee.


- Antti oli erittäin vaativa ohjaaja, mutta opin hurjan paljon, paitsi näyttelemisestä, myös näytelmän valmistamisesta kaikkine osa-alueineen. Skavabölen poikien harjoitusprosessin ansiosta luultavasti pääsin viimein Teatterikorkeakouluunkin, Sipilä jatkaa.


Antti Raivion yllättävä poismeno on väistämättä työryhmän mielessä.


- Mut samalla mä kelaan, ettei tää oo mikään postuumi muistokirjoitus, vaan enemmänkin semmonen nyökkäys, silmänisku, mietti Hilska. Ei mennä suremaan eikä kumartelemaan vaan enemmänkin et kato sieltä jostain ku me vedetään. Tää on nyt meillä lainassa. Se on paras tapa muistaa. Ottaa omaks.


Skavabölen pojat on Keski-Uudenmaan Teatteri KUT:n 25-vuotisjuhlanäytelmä. Ensi-ilta 23.11.2023 Tuusulan Moniossa. Esityksen ohjaa David Sandqvist. Rooleissa nähdään Ville Hilska, Akseli Lehtinen, Inka Kallén, Saga Sarkola, Anna-Leena Sipilä ja Jari Vainionkukka.


Commentaires


bottom of page