top of page

Ovista ja ikkunoista ensi-ilta siirtyy

Keski-Uudenmaan Teatterin tuleva näytelmä Ovista ja ikkunoista siirtyy kevään valoisampiin iltoihin. Teatteri päätti etsiä komedialle uudet esitysajat vallitsevan koronatilanteen ja sen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.


Ensi-ilta on perjantaina 5.3.2021. Teatteri on yhteydessä kaikkiin lipun jo varanneisiin tai lunastaneisiin henkilökohtaisesti.


Mustaa huumoria ja absurdeja käänteitä


Ovista ja ikkunoista on ranskalaisen Sébastien Thiéryn piinaava komedia, jonka Keski-Uudenmaan Teatterille ohjaa Toni Wahlström. Hän vastaa myös esityksen lavastuksesta ja puvustuksesta.


Mustaa huumoria ja absurdeja käänteitä pursuava komedia kertoo nukutuslääkäri Brunosta ja hänen vaimostaan Laurencesta. Tarinan laukaisee liikkeelle pariskunnan pöydälle ilmestynyt satasen seteli. Sen jälkeen tapahtumien vyöryä ei estä mikään.


Pääosissa Brunona ja Laurencena loistavat Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä. Heidän uskollista sisäkköään Teresaa näyttelee Elina Varjomäki ja uutta, arvaamatonta naapuriaan herra Traqueta Jari Vainionkukka.


Pääpari on lavalla koko täyspitkän esityksen ajan. Seppo Halttunen kertoo, että Ovista ja ikkunoista tekstimäärä on yksi isoimpia, joita hänellä on urallaan ollut.


“Aluksi kaikki on ihan sumua ja yksityiskohtia on paljon. Mutta kun tekstiä opettelee ulkoa, alkaa ymmärtää jutun juonen. Mun oppiminen vaatii myös sen, että harjoittelun alkuvaiheessa kokonaisuus täytyy jäsennellä lavalla ainakin kerran.”


Yleisö todennäköisesti puhkeaa nauruun monta kertaa näytelmän aikana. Anna-Leena Sipilä hymähtää kysymykselle, miten näyttelijä pystyy pitämään pokkaa näissä tilanteissa.


“Helposti! Sille roolihahmollehan se on usein vakava tilanne, jos nauretaan. Varsinkin tässä näytelmässä, jossa henkilöt taistelevat henkensä puolesta. Harjoituksissa toki naurattaa joskus, mutta ne täytyy vain nauraa pois ennen esityksiä. Mä tykkään sellaisesta hauskuudesta, jossa on jotain tummaa sävyä tai surua mukana.”Ovista ja ikkunoista uudet esitysajat ovat:

to 4.3. klo 19 (ennakko)

pe 5.3. klo 19 (ensi-ilta)

la 6.3. klo 16

su 7.3. klo 16

ke 10.3. klo 19

pe 12.3. klo 19

la 13.3. klo 16

ke 17.3. klo 19

pe 19.3. klo 19

la 20.3. klo 16


Lipunmyyntimme palvelee ti-to klo 10-14 ja ke klo 14-18 sekä sähköpostitse info@kut.fi tai puhelimitse 09 2735 4000.Comments


bottom of page